Holmstrup-tider Baggrund for
tilblivelse af Holmstrup-tider
primo april 2005

Holmstrup-tider: Et aktuelt glimt fra Holmstrup

Ugeskema/ åbent
Busafgange

Søg sted
Ret sted
 
Aktuelle dage
Kalender
Opret mærkedag

Om hjemmesiden
Download
Billedarkiv

Post og porto
Ordensregler
Links

Kontakt

Busplan i PDF

 


 

 

Holmstrup giver tid

Ny hjemmeside med base i det vestlige Århus samler og videregiver tider for lokale butikker, steder og aktiviteter. Det private projekt, Holmstrup-tider, er altid klar med svar på hvor der er åbent lige nu, senere i dag, og hvor og hvornår der er åbent i morgen.

Hvornår er det nu der er åbent? Dette spørgsmål bliver de fleste i tvivl om - især når det drejer sig om steder, der ikke besøges regelmæssigt. Også selv om butikken eller aktiviteten ligger ganske tæt på.
- Jeg har til privat brug i mange år lavet små lister med åbningstider, fortæller Ulrik Ricco Hansen, der står bag hjemmesiden Holmstrup-tider, som nu bringer aktuelle åbningstider.
Hvem kender ikke en lukket dør: butikken lukkede for en time siden eller: nej - det er en anden afdeling der har søndagsåbent. Og omvendt: jeg vidste ikke, at det var her i eftermiddag at det foregik - jeg ville ellers gerne have været der.

Tidslabyrint
Der kan let være alt for mange tidspunkter at holde styr på i en travl hverdag. Det kan næsten være en labyrint at finde rundt i. Især kan det være svært at huske beslægtede steder med forskellige tider fra hinanden.
- Netop denne problemstilling har motiveret mig for at gå igang med projektet, der i begyndelsen kun viste næste busafgang og de butikker jeg bruger til dagligt, forklarer Ulrik.
Han har siden fået etableret en hjemmeside med relevans for mange andre - ikke blot beboere i Holmstrup (Brabrand Beboerforenings afdeling 6), men også for mange andre beboere i området; både de nærliggende beboerafdelinger og de private lejere og villaejere gør brug af oversigten med åbningstider.
- Alle de små lapper med tidspunkter på min opslagstavle er nu erstattet af hjemmesiden. Den er altid aktuel fordi alle oplysninger er samlet i en database og hjemmesiden automatisk opdaterer sig selv. Minut for minut, siger Ulrik, der dog tilføjer at man selv skal klikke på opdater-knappen for at genindlæse siden med seneste tidspunkt.

Filosofi
Holmstrup-tider er planlagt som et projekt med følgende filosofi:
Idegrundlag: Det er svært at få et overblik over butikkers og aktiviteters åbnings- og lukketider i lokalområdet omkring Holmstrup, Jernaldervej, Århus V
Vision: At skabe en dynamisk, fremtidsrettet informationskilde med prioriterede informationer om alle relevante tider og tidspunkter i nærområdet (tidsportal).
Mål i 2005: At skabe en databasebaseret website med registrering af mindst 100 af de mest relevante butikker og aktiviteters tider

Svar
Hjemmesiden har som målsætning at kune besvare bl.a. følgende spørgsmål:
- Hvilke butikker, restaurationer, services og aktiviteter (=steder) har åbent lige nu, i dag, og i morgen?
- Hvordan får jeg mere information om stedet?
- Hvilke steder er tættest på Holmstrup?
- Hvornår går bussen (næste bus)?
- Er postkassen blevet tømt?
- Sker der noget særligt i dag?
- Hvornår skal jeg huske cykellys?
- Må jeg bore huller i væggen/ vaske nu?
- Hvordan er vejret de kommende timer?
- Hvornår der særlige datoer (kalender)?
- Telefonnumre (varmemester, ulykke, taxa)?
- Oversigter (åbningstider, busafgange mv.)?

Ikke-kommerciel
Holmstrup-tider er et privat projekt, som alene er baseret på frivilligt arbejde og private midler. Ingen af de nævnte firmaer og organisationer er involveret i projektet.
Der er ingen reklamebannere, og der er ingen skjulte hensigter om indtjening.
- Det er sjovt at lave siden, og den opfylder mine egne behov for oversigt. Det er kun glædeligt at så mange andre også kan bruge siden, konstaterer Ulrik, der iøvrigt er datamatikerstuderende og har boet i Brabrand Boligforening siden 1999 heraf næsten to år i afdelingen Holmstrup.


Kontakt Holmstrup-tider

Oprettet 02/04/2005..Senest opdateret 06/04/2005 15:14 af webmaster